Prickar som prickar rätt

11 augusti, 2010

En formulering gör ingen bok. Men det underlättar läsningen. Och som så mycket annat i världen går också läsning lättare med ett leende på läpparna.

Journalisten och författaren Lena Sundström har ett lätt och ledigt anslag. Det gör det enkelt att ta sig igenom Världens lyckligaste folk, som annars är en ganska dyster historia som försöker förklara Dansk Folkepartis framväxt och framgång.

Högsta stilpoängen får beskrivningen av partiledaren Pia Kjærsgaards mamma, som av allt att döma var så där öppen, utåtriktad och levnadsglad som det är få förunnat att vara. Mamman var, med Sundströms ord, den där ”typen som spontandansar när vaktparaden går förbi och som kan kolorera en Roy Andersson-vardag med en prickig hatt”.

Ett svar till “Prickar som prickar rätt“

  1. Gustav skriver:

    Äpplet faller ganska långt från trädet ibland, verkar det som. Att en så glad mamma kan få en så arg dotter.

Lämna ett svar