Rätt bokstav på fel plats – har också sin plats

26 augusti, 2010

Anagram, det vill säga ”konsten” att kasta om bokstäverna i ett ord för att bilda andra ord, är inte bara ett trevligt tidsfördriv.

För somliga är anagram mycket mer än så. Exempelvis ett helt företag. I alla fall det lundensiska, var annars, produktionsbolaget Unikt parad agronom, som bland annat ligger bakom mycket av det som Hipp Hipp-gänget gör på scen och i TV.

En annan som tycks ta anagram på allvar, låt vara att det inte går att ta miste på glimten i ögat, är bloggaren Henrik Alexandersson. Med hjälp av ett särskilt program – anagrammaskinen – har han gått igenom och sorterat om bokstäverna i de politiska partiernas namn.

Då blir till exempel kristdemokraterna ”kramens diktatorer” eller ”inkorrekt tramsade”, medan nya moderaterna kan stuvas om till ”retad nyare Mona” och socialdemokraterna till ”amoraliska docenter”.

Roligt blir det.

Lämna ett svar